Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färsk ingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept med färsk ingefära i
(Framgooglad bild). Något jag störde mig vansinnigt mycket på under min föräldraledighet var alla sura, stressade & ego människor på spårvagnen & bussen
Blanda marinaden, häll över kycklingen om det är delar, hel kyckling penslar du, marinera minst 2 tim 2 rivna vitlöksklyftor 1msk riven ingefära,1/2 dl japansk soya, 1/2 dl flytande honung,
Kycklingmarinad. Denna kycklig satay är ett måste att testa, det blir såå himla gott. Riv 2 cm färsk ingfära och blanda med 1-2 tsk fisksås, 3 msk olivolja, gurkmeja, koriander, 1 tsk kokossocker (kan ersättas med honung)
Den enda som man behöver räkna är Tabbouleh och kycklingmarinaden, totalt 3 smartpoints per person. 4-6 kycklingfiléer (här har jag använt tunt skivad minutfilé), 1 påse färdig kycklingmarinad
Här kommer lite inspiration till kycklingmarinad, jag har dock inga mått så ni får gå på känsla. ) Jag kör nästan jämt på samma "bas" i min marinad (olivolja, soya, balsamvinäger, vitlök, himalayasalt, svartpeppar) sedan brukar jag variera med div örtkryddor, ingefära, chili eller tex sambal oelek
Trä upp filéerna på blötlagda träspett och pensla dem med kycklingmarinad. 1 st kycklingmarinad. Grilla spetten i en liten långpanna med bakplåtspapper i ca 8 minuter, vänd spetten efter halva tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.