Kycklinggryta med svamp & bacon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 1 kg kycklinglår
  • 12 msk smör
  • 1120 g jägarbacon
  • 1200 g små champinjoner
  • 11 purjolök
  • 12 msk kycklingfond
  • 12 dl grädde
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 11 kvist rosmarin
  • 12 krm chiliflakes
  • 1 salt och peppar
  • 12 msk vetemjöl eller majsstärkelse
  • 1 kokt potatis eller ris
  • 1 färsk persilja och rosmarinSå här gör du 75 minuter Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Bryn dem runtom i en het stekpanna med smör. Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta. Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter. Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan. Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 846

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.