4 1/2 purjolök 4 port ris eller annat gryn ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar 390 g pastasås med tomat ochbasilika 1 tsk torkad timjan 1 dl mjölk 1 gul paprika 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan
Servera tillsammans med en sallad. Strimla kycklingen och skär svampen i bitar. Skala och strimla morötterna, skala och dela löken i mitten, skär sedan löken i tunna halvmånar
Låt puttra några minuter och smaksätt sedan medbasilikan, salt och svartpeppar. Ja och skulle det bli problem med svenskan så kan jag ju en del engelska också
Den här kycklinggrytan är väldigt snabblagat, ett stort plus en vardagkväll. Kycklingen har puttrat i en god gräddig sås som jag smaksatt med rödlök, färsk timjanoch lite whisky
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermed vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Till första adventskalaset bjöd jag ju på lite olika smårätter och plock, och det vi började med den kvällen var denna lena kycklinglevermousse med smak av rödvin ochtimjan serverad med krispiga crostinis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.