Men jag väljer att skippa alla namnen och bara kalla den Kycklinggrytamedädelost. Receptet på denna smarriga kycklinggryta hittade jag förs på Helenas blogg (Bara en kaka till) som fått receptet av en kompis
Nu var det längesen jag uppdaterade igen och ännu längre sedan jag delade med mig av ett recept, så då tycker jag att det perfekta come-back receptet är detta otroligt utsökta recept på KycklinggrytamedÄdelost
Jag fortsätter på temat ädelost eftersom det lämnade en bit över efter gårdagens vårliga soppkok. Detta mumsiga recept på kycklinggryta snappade jag upp från Arla och serverade den med kokta gröna bönor och en sallad på tomat, grynost, lite flingsalt och Limone olivolja, som för övrigt lär vara Sveriges mest sålda
Stek den i smöret tills den får fin färg, krydda den med svartpeppar och salt. Häll i milda mat (går säkert bra med annan liknande "grädde") och tillsätt sist äpple och osten
Jag köpte hem ädelostmed tanke på DENNA rätten men jag kände för att prova något nytt och slängde ihop denna goda kycklingrätt som jag serverade tillsammans med ris & en god sallad
Dagens middag vart en kycklinggrytamedädelost och bacon. Smaksatte även grytan med persilja och senap, lite grann hade jag nog den här varma smörgåstårtan i tankarna när jag gjorde maten
krydda fileérna litegrann med salt o grovmalen svartpeppar, fräs de lite gyllen i en tjockbottnad gryta ta upp dem på fat, häll i lite vatten vispa ur grytan i med den smulade osten+tomatpuré+lite svartpeppar lägg i fileérna igen( täck fileerna med vatten) men inte för mycket vatten bara ,låt småkoka i en 20-25 min ta sen upp fileerna igen låt vila medans du vispar i gräddfilen,i med paprikan låt små koka 3-4 min lägg tillbaka den delade kycklinfileerna (jag delar med en gaffel)paprikan ska ha lite tuggmotstånd smaka,kanske lite mer peppar om du vill kan du ha i en ½ -1 kycklingbuljong, salt behövs inte enligt min mening då osten är salt servera till ris. bitar ädelost a 140gr st
Så nu heter den Agnetas och Annas kycklinggryta. Servera grytan med pressad potatis och sallad. Här har vi en riktig klassiker - Lenas mammas kyckling i ädelostsås
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk. Använd även stammen på broccolin, skala med en potatisskalare och skär i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.