4 Grönsaker 800 g frysta potatisklyftor 250 g broccoli 1 msk olja salt svartpeppar Gryta 1 gul lök 250 g champinjoner 4 kycklingfiléer 2 msk smör 250 ml färdig sås (gärna favoritsås med smak av solmogna tomater) 2 1/2 dl vispgrädde Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Denna goda kycklinggrytan gjorde jag för ett tag sedan och den blev verkligen jättegod. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen några minuter
krydda fileérna litegrann med salt o grovmalen svartpeppar, fräs de lite gyllen i en tjockbottnad gryta ta upp dem på fat, häll i lite vatten vispa ur grytan i med den smulade osten+tomatpuré+lite svartpeppar lägg i fileérna igen( täck fileerna med vatten) men inte för mycket vatten bara ,låt småkoka i en 20-25 min ta sen upp fileerna igen låt vila medans du vispar i gräddfilen,i med paprikan låt små koka 3-4 min lägg tillbaka den delade kycklinfileerna (jag delar med en gaffel)paprikan ska ha lite tuggmotstånd smaka,kanske lite mer peppar om du vill kan du ha i en ½ -1 kycklingbuljong, salt behövs inte enligt min mening då osten är salt servera till ris. bitar ädelost a 140gr st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.