5 dl
matlagningsgrädde [mjölk om man vill ha en tunnare sås]Ev en miniskvätt flytande honung [flytande honung är perfekt om man vill ha ett uns av sötma i såser]
Tina och skiva/strimlakycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag. Lägg frysta kycklingfiléerimarinaden på kvällen och låt de tina och marinerasi kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de iugnen när man kommer hem från jobbet
Mat iugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindadkycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Rivpotatis, morötter, palsternacka och lök på en mandolin eller på de stora hålen på ett rivjärn. Ha ner allt i en skål och blanda ihop med ägg, grädde och kryddor
Igår så lagade jag baconlindadkycklingfilé och till den hade viugnsrostade rotfrukter. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda dem runt om med salt, peppar och grillkrydda
Värm en stekpanna, häll i flytande margarin. Lägg ikycklingfilererna, krydda med salt och peppar. Stek därefter grönsakerna i samma varma panna,smaksätt med rivenvitlök och soja, eventuellt mer salt och peppar om det behövs
Riktigtenkelt, uppskattat och gott bröd blev det. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.