Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, men låt med kanel, stjärnanis och gurkmeja koka med. Hacka morot, blomkål och broccoli i små bitar. Stek riset i lite smör tillsammans med blomkål, morot och broccolibitar, smaka av med salt och peppar. Kyckling ”tsukune”
Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienser till kycklingen. Blanda runt ordentligt med en gaffel. Forma färsen med en sked till små queneller och stek sedan dessa i olja runt om tills de är gyllene. Kör klart kycklingen i ugnen på 150 grader (tid beroende på storlek) tills quenellerna är helt genomstekta. Brynt sojasmör
Bryn smöret tills gyllene och smaksätt sedan med soja. Servera allting varmt och garnera gärna med lite färsk mynta och koriander. Smaklig spis!
4 4 kycklingfiléer 1 tsk olja salt och peppar Rotmos 50 g smör 200 g kålrot 400 g potatis 3 morötter Kålrabbi 1 dl vatten 1 dl socker 1/2 dl ättiksprit (12 %) ca 300 g kålrabbi 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
4 4 msk konc kycklingfond 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 500 g kycklingfilé 3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök) 1 stor rödbeta (à ca 200 g) 2 msk olivolja 4 dl risottoris t ex carnaroli 2 msk färskpressad citronjuice 2 dl finriven parmesanost Brynt kaprissmör 4 msk kapris 75 g smör 1 msk finrivet citronskal 2 krm salt 2 krm svartpeppar Till servering 65 g blandsallad Lägg till i inköpslistan
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Brynt smör50 g smör 1 limefrukt, rivet skal från hela frukten, saft från halva 1 msk japansk soja. 800 g torskrygg salt 50 g sötmandel 200 g grönkål (eller svartkål) smör, till stekning rapsolja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.