Kyckling satay med jordnötssås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 180 g naturella jordnötter
  • 12 schalottenlökar
  • 11 msk färsk ingefära
  • 11 tsk sambal oelek
  • 11 msk olja
  • 1400 g krämig kokosmjölk
  • 12 tsk honung
  • 12 tsk majsstärkelse
  • 1 salt och peppar
  • 11 dl teriyaki
  • 1700 g kycklingbröstfilé
  • 1 kokt jasminris, sallad, limeklyfta och hackade, rostade jordnötterJordnötssås: Rosta jordnötterna i en medelvarm stekpanna tills de får fin färg. Rör om under tiden. Skala och hacka lök och ingefära. Fräs lök, ingefära och sambal oelek i en gryta med oljan, cirka 3 minuter. Tillsätt 150 gram av jordnötterna, kokosmjölk, honung och majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och sjuda 5 i minuter. Mixa såsen med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Såsen kan göras helt klar och sedan värmas vid serveringen.
  • 1 Sätt ugnen på grill, 225 grader. Häll teriyakisåsen i en plastpåse. Skär kycklingfiléerna i 2 centimeter stora bitar och lägg ner i påsen. Gnid runt marinaden. Låt marinera i 30 minuter. Ta upp köttet och trä upp på dubbla blötlagda trägrill- spett. Salta och peppra köttet. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grilla i mitten av ugnen, totalt cirka 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
  • 1 Servera med kokt jasminris, limeklyfta, jordnötssås, sallad och hackade rostade jordnötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.