11 dl
blandade nötter t ex cashewnötter, pinjenötter, pistagenötter eller mandel
12 msk
Arla® Svenskt Smör
1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 loomi, torkad lime salt 8 kycklinglår med ben 50 g Arla® Svenskt Smör 1 msk seven spice 1 tsk malen gurkmeja 1 tsk paprikapulver 1 g saffran 400 g krossade tomater 2 kanelstänger 6 gröna kardemummakapslar 2 lagerblad 5 svartpepparkorn 1¼ liter kycklingbuljong 3 dl basmatiris Tillbehör: 1 dl gula russin 1 gul lök 1 dl blandade nötter t ex cashewnötter, pinjenötter, pistagenötter eller mandel 2 msk Arla® Svenskt Smör salt
Efter en resa till Thailand för många år sedan blev jag helt såld på thai-mat. En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts med lime och basilika
Bryn kycklingfiléerna i smör- & rapsolja till de fått färg. smör- och rapsolja till stekning. Krydda med salt och peppar och blanda så kycklingen tar upp all smak
Krydda kycklingenmed mild paprika, svartpeppar och salt. en hel kyckling, råolivoljaen limeen stor löknågra vitlöksklyftormild paprikakrydda svartpepparsaltSätt på ugnen
Här kommer en enkel, god och väldigt smakrik vardagsrätt med lite asiatiska influenser. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över kokosmjölksblandningen
Salta kycklingklubbornaoch pensla runt om med glazen. *Med indirekt värme menas att glöden är placerad på en mindre del av grillen och att råvaran läggs en bit från glöden
Åt en god frukost med äggröra och de självklara tillbehören finn-crisp. Fyll kycklingenmed detta och lägg även lite runt om, ringla över soja och häll på vattnet, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.