Stycka kycklingen i lår, ben, vingar och bröstbitar. Lägg i några kycklingbitar åt gången. Doppa varje kycklingbit i de uppvispade äggulorna och därefter i ströbrödet
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
4 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg) 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1/2 g saffran 1 knippe bladpersilja 1 granatäpple Till servering bulgur stekta skivor aubergine Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det här receptbeskrivningen på Poulet Basquaise, baskisk kycklinggryta, har några veckor på nacken. Just det här receptet på den baskiska kycklinggrytan fanns i septembernumret av Jamie, som inhandlades som reselektyr i London i höstas