Posts related to Shahipaneer - Ostkuber i cashewnötsås - Kunglig indisk grytaLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsPaneer butter masala - Indisk gryta med kryddig tomatsås och ostkuberPalak paneer - indisk spenatgryta med ostkuberPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatDela
E-postTelegramGillaGilla Laddar. Förbereder man allt innan, vilket man måste på en stekhäll, så har du hela rätten klar på 10 minuter på Muurikkan och den är dessutom väldigt enkel att göra till många – upp till en 10-12 pers eller så skulle nog absolut inte vara några problem. Palak Paneer, 4 portioner. 1 finhackad solovitlök eller 3-4 klyftor vanlig. 2 msk garam masala + 1-2 msk till rubb till kycklingen. 10-12 pers eller. 1 finhackad solovitlök eller 3-4 klyftor vanlig. 2 msk garam masala + 1-2 msk till rubb till kycklingen
Hetta upp smör och olja. Stek löken mjuk. Lägg i kumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala
Tillsätt bladspenat och paneer i bitar och låt de bli varma. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en stor kastrull eller stekpanna. 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garam masala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl Arla Köket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering
I det här receptet, som jag hittade i Ica-appen, använde jag halloumi istället. Palak paneer är egentligen en indisk rätt med en särskild färskost (paneer)
Om du gjort allt perfekt har du klumpar i Keso-storlek. Se "Fyra marinader för Paneer" hur man mkt enkelt sätter piff på osten om man inte skall ha den i någon rätt direkt
En liten lill-sessa har kommit till världen idag. Kanske varken festligt eller kungligt men idag bjuder jag på en smarrig Kasslergratäng som jag gjorde förra veckan
Paneer är en indisk ost som går att steka. Den smakar inte så mycket utan får smak av den mat den tillsätts i eller så tillsätter man salt och olika kryddor eller någon god marinad när paneeren steks
Tack vare vår (fd-bloggar)vän Amy, som fick oss att börja laga (och Anki att äntligen äta) indisk mat för några år sedan, så hade vi lite koll på vad både palak och paneer är
Tärna undertiden paneeren i sockerbitsstora bitar. När grytan har kokat ett litet tag så rör du ner paneer, grädden och smöret och låter det koka upp igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.