Det som sker med den i ugnen tillsammansmed andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Vad jag älskar mest är alla de fina färgerna, vi äter ju med ögat också. Marineraderotfrukterivitlök, salt, svartpeppar och olivolja som är gott att serveras till kött och kyckling
IngredienserPortioner. 4 3 morötter 2 palsternackor 600 g fast potatis 2 msk olja 1 tsk rosmarin 2 vitlöksklyftor salt och peppar 4 kycklingfiléer 1 äpple 2 dl matyoghurt 1/2 tsk rosmarin 1/2 tsk honung Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Garnera medtimjankvistar. Skala och skär rotfrukternaiskivor. Skär potatiseniskivor. Lägg skivornai grupper var för sigi en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas
IngredienserPortioner. 4 600 g potatis 2 palsternackor 4 morötter 200 g rotselleri 1 msk olivolja salt 1 citron 3 kvistar färsk rosmarin Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
blandade rotfrukter, t ex palsternacka, vintersquash, morötter. Strö på salt, peppar och timjan. Lägg rotfrukter och vitlöki en stor långpanna (eller två mindre), ringla över olja
Ugnsrostade rotfruktermedvitlök. Det har blivit så himla mycket sötsaker och bakverk här senaste dagar så nu var det dags att bryta av medlite mat faktiskt
Nu har värmen kommit även till oss i norr - och med den har lusten att grilla ökat. Till den blev det rotfrukteri ugnen vilket jag tycker är riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.