Så hur var själva semestern i Kroatien då. Ja, det är väl ingen som missat att det verkar vara ett av de mest omtalade och populära resmålen nu, och var och varannan människa åker, eller pratar om att åka, till Kroatien
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Igår utlovade jag två kulinariska höjdare. Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt
Halloj. När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. Jag vet inte vilken del av djuret som ska föreställa saltrulle men i söt och lagom storlek var den i alla fall
En fantastisk matlagningsmetod. På 70-talet köpte jag som många andra en Römertopf. En vacker lergryta som på modernt stenåldersvis långsamlagar maten och tar den till kulinariska höjder
Nu är jag tillbaka igen. Välkommen åter säger jag till kött och potatis. Det är något som inte går ur tiden och lika mycket en kombination av den sorts mat jag inte kan vara utan
Chia pudding with banana and peanutbutter. Jag har flera bloggkollegor som har hyllat chiapudding nu ett tag och förra veckan var jag tvungen att testa
Collage med bilder från Saltå kvarn, GoGreen & Risenta. Bönor och linser är resurssnåla. Istället för att kräva gödning tillför de kväve till jorden under sin tillväxtperiod
Vi är sex modiga män som har en egen marthakrets. I marthorna är vi män lindrigt sagt i minoritet. -)Vi var duktiga i somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsingin kulinaarinen instituutti (Helsingfors kulinariska institut)
Jag vet – det ser för brutalt ut. Dessutom är det säkert rena rama mardrömmen för de flesta ungar med en blandning av kokt blomkål, tonfisk, curry, lök och ärter, men det finns ju andra alternativ för dem tills de vill njuta av alla kulinariska höjder som livet har att erbjuda för detta är gott
Just S´more it up. Med sommaren kommer äntligen det riktiga kulinariska utelivet. Härliga ljumma sommarkvällar med lukten av grillat i luften gör att jag bara inte kan motstå denna all time favorite - s´mores
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.