Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Nedräkningen till jul är i full gång. Idag var det dags att stoppa korv - inte vanlig klassisk julkorv (eftersom jag tycker det är sådär roligt att äta
Pastasallad. Dela tomaterna och fräs dem i olivolja tillsammans med oliver och hackad vitlök. Tillsätt fond, vatten och balsamvinäger och låt såsen koka ihop i 2–3 minuter
Detta är mitt första försök att göra egen korv inspirerad av Gustafva Björklunds devis. â€Korf bör helst tillverkas i det egna köket, emedan varan så ofta är underkastad förfalskningar af det vidrigaste slag, hvilka till på köpet äro mycket svåra att upptäcka
Ibland vill jag bara att maten ska laga sig själv när jag kommer hem från jobbet. Att korven hjälper potatisen att skala sig och att de sen gemensamt hjälper varandra ner i kastrullen
Nu väntar det en hel del lediga dagar för flera av er där ute i landet och därför tänkte vi att vi skulle ta och tipsa er om en trevlig och smaklig sysselsättning om ni känner er lite rastlösa och behöver aktivera er lite
Mal lammköttet. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Gör stekprovet. Stek en liten del av färsen, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.