Det här brödet bakades i går här hemma hos mig och gu vad snabbt det gick,sånt gillar jag. Perfekt bröd om man ska bjuda på middag hos sig, för detta brödet kan man t
Inte konstigt att alla trängs på gymmen efter nyår. Det är verkligen mycket gott och snaskigt som florerar i bloggosfären just nu, och jag är ju inte sämre jag än att jag hakar på
I år bakade jag lussekatter utan kesella och de blev minst lika luftiga, saftiga, mjuka och goda. Delvis tror jag att det beror på att jag använde rumsvarmt smör istället för smält
Lemon curd längder. Ännu ett recept på vad man kan göra med lemon curd. En småkaka som går att frysa in och sedan ta upp när någon knackar på dörren bara sådär
Jag har varit misstänksam mot att baka glutenfria lussebullar eller bullar över huvud taget. Men så läste jag Ulrika Davidssons utmärkta bok “Baka Glutenfritt” och tänkte att jag skulle pröva
Vanilj- och kardemumma doftande bullar och nyplockade. luktärtor i skön förening. 100 gr smör, smältes. 5 dl mjölk1 pkt torrjäst3 tsk kardemumma1 dl vit sirap2 ägg +1 till pensling1 tsk saltca 1,4 L vetemjöl
Den kom ju tillbaka, sommarvärmen och därmed suget efter grillat. Oavsett om man träffas ett helt gäng och grillar eller om man bara är några få, är det gott att blanda både kött och grönsaker
Tänd grillen och sätt ugnen på 225¯. Gnid in de långa kotletterna i rubb och låt det vila lite. Mixa tomaterna tillsammans med vitlök, basilika, tomatpuré, 0,5 msk honung, när du fått en sås lägg i crème fraichen och mixa ihop allt till en sås, smaka av med salt och lite svartpeppar
Dottern har varit utflugen och jag var rastlös. Tvättkorgen äntligen tom så vad skulle man hitta på. Jo jag bestämde mig för att baka lite eftersom jag tog den sista limpskivan i morse
Jag har provat annan variant av mina cookies jag gjorde häromdagen. Mmmm. Vad som är ännu roligare det är att på varje påse jag köpt med roliga ingredienser i USA står det roliga o intressanta recept, jag gärna vill testa
Blanda mjölk, jäst och hälften av mjölet först, låt det gå ihop till en smidig deg. Tillsätt resterande ingredienser och kör på medelhastighet i ca 10 min i degblandare tills degen börjar bli glansig på ytan och släpper fint från kanterna
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.