Ljumna serveras de såklart på härligt amerikanskt manér med en burk majonnäs á part. Värm en stekpanna med rikligt med olja, klicka ut smeten och stek på medelhög värme
Dessa krabbkakor (med recept från ica. Iförd en röd blus, blåa jeans och röd- och vitprickiga strumpor begav sig frugan med förrätten i väskan till värdinnans palats
Hacka krabbköttet och vänd ner i fiskfärsen tillsammans med röd chili, smaka av med salt. Forma små fina biffar och stek dem på medelhög värme i rikligt med olja tills de är gyllenbruna
Krabbkakor är ju bara så gott, och detta recept är definitivt inget undantag. Med sin fräscha smak kombinerat med den kryddiga och friska lime majonnäsen så har du en riktig festmåltid, passar lika bra till bjudmaten som till vardagsmiddagen
Stek i rapsolja på medelvärme några minuter, vänd och upprepa tills krabbkakorna börjar få fin färg. Häll av krabbköttet i en sil och pressa ut vätska med en sked
Smaka av med salt och peppar. Blanda tomater, rödlök, avocado, lime, körvel samt strösocker i en bunke, krydda med salt och peppar och blanda försiktigt
Med inspiration från just krabbkakor, rörde jag ihop en snabb pastarätt, med krabbkött, zucchini (snacka om högsäsong, de växer så de knakar i Lise-Maries trädgårdsland), fänkål och röd chili
Att burken åkte fram härom veckan beror på att jag fick lust att göra amerikanska krabbkakor. När delar av den amerikanska släktgrenen hälsade på för ett antal år sedan begåvades mitt kök med en typisk krydda från Chesapeake Bay, Old Bay Seasoning, som pudras över det mesta i matväg därborta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.