Opanerade krabbkakor redo att dippas och stekas. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek krabbkakorna några minuter på varje sida till se är gyllenbruna
En god asiatisk smårätt är krabbkakor. Krabbkakor har dessutom fördelen att vara lättlagade och innehålla ingredienser som inte är svåra att hitta så ursäkterna för att inte göra dom själva börjar bli lite tunna (känn pressen)
Hetta upp 3 cm olja i en tjockbottnad stor kastrull och stek krabbkakorna på medelstark värme i cirka 3 minuter per sida eller tills de är gyllenbruna på båda sidorna
Blanda alla ingredienser till krabbkakorna i en skål. Gör så här. Sås. Skala och hacka löken, fräs den i olja med paprikapulver, kryddpeppar och muskot ca 3 min
Det har hänt att jag har ätit krabbkakor på restaurang men jag har aldrig använt det i matlagning. Med inspiration från just krabbkakor, rörde jag ihop en snabb pastarätt, med krabbkött, zucchini (snacka om högsäsong, de växer så de knakar i Lise-Maries trädgårdsland), fänkål och röd chili
Blanda alla ingredienser till krabbkakorna i en skål. Gör så här. Sås. Skala och hacka löken, fräs den i olja med paprikapulver, kryddpeppar och muskot ca 3 min
Att burken åkte fram härom veckan beror på att jag fick lust att göra amerikanska krabbkakor. I Maryland får man lika ofta krabbkakorna friterade som stekta, gärna serverade på hamburgerbröd
Jag tyckte hela rätten fick en fin kombination av det lite starka från krabbkakorna, det söta från tomaterna, persikorna som bjöd på både sötma och syra och sist men inte minst den lätt salta cashewkrämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.