Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Riset ska ha lite tuggmotstånd inuti kärnan, men kännas mjukt ochkrämigt i övrigt. Jag kan i så fall å det varmaste rekommendera den här riktigt läckra varianten med färsk sparris och räkor
Inte för att det finns ett självändamål med snabblagad mat eller ens något som jag strävar efter då jag gärna lägger ner tid i köket - men det gör ju inget om en riktigt god middag dessutom går hyfsat snabbt och lätt att fixa, eller hur
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs vitlök och sparris hastigt. Grovhacka de soltorkade tomaterna och sila av vätskan från körsbärstomaterna
Skala och dela potatisen till bitar. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör i smör och sedan mjölk till moset fått lagom konsistens
För er go´vänner har jag i stället skapat den här goda kräft- och potatissalladen. Det ligger något djupt tillfredsställande i att få kasta all finess, polityr och gott bordsskick åt sidan, och i stället få hänge sig åt ett ohämmat, sörplande, smackande, slafsande och kastande av ursugna kräftskal och urpillade klor åt höger och vänster
Rör ner vitlöken och samtliga övriga ingredienser i färsen. (se till att buljongtärningarna smälter och ta salt och vitpeppar efter eget tycke och smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.