Krämig fläskfilégryta med hasselbackspotatis. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Häll över såsen och toppa sedan med riven västerbottenost. Dessvärre tror jag de flesta tyvärr förknippar fiskgratäng med kategori ett – men det tycker jag ni ska förflytta till kategori två nu genom att testa detta enkla recept som verkligen har det där lilla extra
Servera på varma tallrikar med svampen och ett mandelpotatismos. Ett tips är att lägga ner lite tid på att få fisken helt benfri med en liten tång, ben kan förstöra den godaste fiskrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.