Riset ska ha lite tuggmotstånd inuti kärnan, men kännas mjukt ochkrämigt i övrigt. Välj ett riktigt bra risottoris, så blir den sådär härligt krämig som en riktigt äkta risotto ska vara
Servera den krämiga pastan med sallad. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs vitlök ochsparris hastigt
Skölj och förväll sparrisen några minuter i saltat vatten. Vi var ute mest hela dagen och fikade och åt om vartannat, och njöt för fullt av att sommaren äntligen kom till oss
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Fräs vitlök och svamp i smör. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Blanda ihop creme fraiche med citronskal, citronsaft, grovhackad dill, salt och peppar i en skål. Fräs gul lök, vårlök ochsparris hastigt i lite smör i en varm panna
Låt koka-reducera till en lagom krämig sås. Skeda på sås och toppa med den smörstekta sparrisen, tunt skivade skogschampinjoner, ruccola, rostade pinjenötter, riven parmesan samt svart tryffel (Gotländsk) Fusion på en tallrik mellan Gotländsk durumpasta, grön sparris & Öjn’s guld – Svart tryffel med italienska inslag av parmesan & pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.