Sill. Strömming. Sill. Strömming. Ibland säger jag sill. Ibland säger jag strömming. Bliralltidlikaförvirrad. Nu är det så att jag bor i Skåne och här säger man sill om strömming
IngredienserPortioner. 4 600 g strömmingsfiléer 1 1/2 tsk salt 1 dl hackad dill 1 msk dillfrö 1/2 dl tomatpuré 1/2 dl vatten Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
På midsommar och nyårsafton är den stående vickningeniminfamiljmin mosters Kräftströmming. Lägg dem i en ugnssäker form eller fyra mindreportionsformar
Bjud kräftströmmingen kall eller varm. Klipp av strömmingens huvud från ryggsidan, men inte helt igenom utan fortsätt att klippa en smal strimma av buken mot stjärtfenan
Av minnyinköptaströmming gjorde jag denna gång kräftströmming. Mia Hagenmalm. Just nu går det att få tag på billigströmming här i Nynäshamn, så då passar jag på att köpa på mig
Rensa fisken och ta bort ryggbenet. Klipp bort ryggfenan. Skölj strömmingen och låt den rinna av. Strö halva mängden salt och dillfröi en smord ugnssäker form
)Min sambo gillarströmmingi alla former och jag gjorde kräftströmming. Tänkte att jag skulle putsa fönster ikväll, men istället ska jag bara sätta mig, läsa en tidning och mysa
smör till formen. Putsa strömmingen och klipp bort ryggfenan. Blanda tomatpuré, anjovisspad, vispgrädde, dillfrö, dill, brynt smör, salt, svartpeppar och socker till en sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.