Sill. Strömming. Ibland säger jag sill. Ibland säger jag strömming. Blir alltid lika förvirrad. I går handlade jag 600 gram strömming hos fiskhandlaren i Höör
Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenorna. Salta och peppra. Vik filéerna dubbla med den köttiga sidan utåt och lägg dem lite omlott i en smord ugnssäker form
Ta ut kräftströmmingen och låt svalna något. Kräftströmmingen kan serveras varm eller kall. Garnera gärna kräftströmmingen med resten av den hackade dillen vid servering
Ingredienser Portioner. 4 600 g strömmingsfiléer 1 1/2 tsk salt 1 dl hackad dill 1 msk dillfrö 1/2 dl tomatpuré 1/2 dl vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
På midsommar och nyårsafton är den stående vickningen i min familj min mosters Kräftströmming. Det finns ingen i hela världen som kan göra en lika god kräftströmming som min moster och man bara längtar efter att klockan ska närma sig småtimmarna så man får äta den tillsammans med gott knäckebröd
Bjud kräftströmmingen kall eller varm. Klipp av strömmingens huvud från ryggsidan, men inte helt igenom utan fortsätt att klippa en smal strimma av buken mot stjärtfenan
Av min nyinköpta strömming gjorde jag denna gång kräftströmming. Foto. Mia Hagenmalm. Just nu går det att få tag på billig strömming här i Nynäshamn, så då passar jag på att köpa på mig
)Min sambo gillar strömming i alla former och jag gjorde kräftströmming. Kräftströmming passar bra till julbordet, men är även god som huvudrätt med kokt potatis och smält smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.