Jag serverade medpressadpotatis och sallad. Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. Till detta recept har jag hämtat inspiration hos jätteduktigaLinda
Servera medtagliatelle, ris eller potatis och lite grönt - eller för all del rött. På min meny står just nu Theracough, Nasoferm, Treo och jag dekorerar med pappersnäsdukar
Jag brukar oftast göra på kotlettermed ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller ilite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Riktig höstmat blev det idagmed skånsk potatis och en grilladsaftig kotlett. Krydda med salt- & peppar samt repa den färska timjan jämt fördelat per sida
Värm en större panna medlite rapsolja lägg ipotatisen och stek på medelvärmetillpotatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna medpotatisen
Skär snitti fettkanten på kotletterna och torka av dem med hushållspapper. Ansa och skär svampen imindrebitar och fräs i en kastrull med matfett tills svampen får fin färg och matfettet är genomskinligt
Servera med rostad potatismedlite skal kvar, eller som vi gjorde dagen efter, medristill. Det blev väldigt lyckat ihopmedkyckling, dragon och citronsmak
Serveras medpressadpotatis, sallad, rivna morötter och lingonsylt. Riv löken och rör ner den tillsammansmed krossad grönpeppar (jag använder mortel), ägg och buljongpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.