Fläskkött

Fläskkött

Ugnsbakat sidfläsk

Ugnsbakat sidfläsk

1 kg sidfläsk, helst i hel bit 1 msk sirap 2 msk vatten salt svartpeppar, grovmalen 1 tsk malen ingefära 3-4 lagerblad, smulade
Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

800 g fläskfilé, hel bit 0,5 dl balsamvinäger 4 msk honung 0,5 dl olivolja 2-3 kvistar färsk rosmarin 2-3 kvistar färsk salvia 4 klyftor vitlök 4 msk smör, till stekning olivolja, till stekning salt peppar
Grekisk delikatesspanna

Grekisk delikatesspanna

Ingredienser 1,8 kg potatis(ar) 1 st röd paprika , i strimlor 1 st gul paprika , i strimlor 3 st tomat(er) , skivade 1 burk(ar) fetaost , i kuber 1 st gul lök(ar) , i strimlor 2 st fläskfilé(er) , ca 1 kg Marinad till fläskfilén 3 klyfta(or) vitlök(ar) , 3-4 klyftor, pressade 1 dl olivolja , 1-1
Glaserad karré med kål- och sesamsallad

Glaserad karré med kål- och sesamsallad

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris, gärna basmatiris 600 g benfri fläskkarré i skivor 1 msk olja 1 dl hoisinsås Kål- och sesamsallad 2 morötter 200 g vitkål 2 tsk olivolja 1 msk sesamfrö 2 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk strösocker salt och peppar Lägg till i inköpslistan