Hemmagjorda köttbullar är så ofantligt mycket godare än köpta dito. MEN att stå och rulla köttbullar och steka dem i stekpannan på spisen tar en halv evighet och det osar stekos i hela huset efteråt
Man kan använda egentligen vilket sorts kött man vill, typ grytbitar eller fläskfile, men då måste tiden anpassas så att köttet blir sådär mört som man vill ha det
Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Skär köttet i tunna skivor. Bryn köttet i smör på hög värme så det får fin färg. Kött. 500 gram grytbitar, eller annat nötkött. 2 köttbuljongtärningar. 500 gram grytbitar, eller annat nötkött. 2 köttbuljongtärningar
Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden. Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Låt alltsammans puttra i 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört
Häromdagen gjorde jag min goda kebabgryta på jobbet fast en mildare variant. Chili och mer hetta kan du naturligtvis tillsätta efter eget tycke och smak
Tänk bara på att köttfärsen ska ligga i frysen i två timmar innan tillagning, så förbered i god tid. Ersätt det traditionella köttet med bacon, som är ett mycket billigare alternativ, och blanda med potatis, lök och varför inte komplettera med de grönsaker du redan har hemma
Krydda med köttbuljongpulver, salt och svartpeppar. ex Rigatoni)Vitlökssås2,5 dl mellangrädde1 dl matlagningsgrädde200 g crème bonjour vitlök2 krm köttbujongpulverMaizena redningSalt, svartpepparPersiljaChampinjonerPutsa fläskfilén, skär i centimeter tjocka skivor och stek i smör samt krydda med salt och nymalen svartpeppar. 2 krm kött