De viktigaste principerna bakom BBQ är. När man förbereder sin grill för BBQ är det viktigt att man skärmar ytan man ska ha revbenen på från glödens direkta strålning, det enklaste är om man är lite kreativ med en rulle aluminiumfolie
Stefan Wettainen (från boken Grill– Bonniers Stora kokbok om att grilla). Helgrillad entrecote med rub kansas style -> recept Spara Skriv ut Förberedelser 6 Timmar Tillagningstid 1 Timme 30 Minuter Total tid 7 Timmar 30 Minuter Portioner. 1–1½ kg entrecote i bit Rub Kansas style ¾ msk salt 1 tsk strösocker 1 msk hela korianderfrön 1 msk hela gula senapsfrön 1 msk hela svartpepparkorn 1 msk milt paprikapulver 2 vitlöksklyftor Instruktioner Stöt alla ingredienser i en mortel. Låt stå 4–12 timmar i kylen före tillagning. 1–1½ kg entrecote i bit Rub Kansas style ¾ msk salt 1 tsk strösocker 1 msk hela korianderfrön 1 msk hela gula senapsfrön 1 msk hela svartpepparkorn 1 msk milt paprikapulver 2 vitlöksklyftor Instruktioner Stöt alla ingredienser i en mortel. Låt stå 4–12 timmar i kylen före tillagning
Till servering koreanskt ris, kokt (eller japanskt) sallad, hela blad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad) namul sesamböngroddar spenat i sojavinägrette (se ovan) kimchi grön chilifrukt, skivad vitlök (rå i skivor eller grillade i hela klyftor med köttet)
Inspirationen kommer främst härifrån, Serious Eats Kansas City Style Barbeque Sauce. Efter att ha googlat en hel del på orginalet så framgår det med all tydlighet att Pulled Pork – det gör man med en redig bbq-sås, och då ska fan också Fooled Pork göras med en redig bbq-sås
Ha i bbqsåsen. 1 dl bbqsås. Hacka ner löken fint. Blanda runt allt med färsen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smeten stå en kvart i kylen innan stekning
If using chicken breasts, cut them lengthwise into thin fillets, each fillet will make one bomb. Pound the chicken fillets between parchment paper until about ¼ inch thin
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.