Helgrillad entrecote med rub kansas style -> recept
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 Timmar Tillagningstid 1 Timme 30 Minuter Total tid 7 Timmar 30 Minuter Portioner: 7 Ingredienser Det här är en medelstark rub som passar till alla typer av kött. Den som vill ha hetare karaktär kan tillsätta ½ msk chiliflakes. 1–1½ kg entrecote i bit Rub Kansas style ¾ msk salt 1 tsk strösocker 1 msk hela korianderfrön 1 msk hela gula senapsfrön 1 msk hela svartpepparkorn 1 msk milt paprikapulver 2 vitlöksklyftor Instruktioner Stöt alla ingredienser i en mortel. Klappa köttet runtom med kryddröran. Låt stå 4–12 timmar i kylen före tillagning. Blanda rubben och gnid in köttet med den. Låt stå och dra en halvtimme eller mer. Grilla köttet i en klotgrill eller annan grill med lock cirka 1 ½ timme på låg, indirekt värme. Stick in en termometer i köttet. Tiden kan variera mycket beroende på köttets tjocklek och grillens temperatur. Den långa tiden gör att det blir fin stekyta till slut. Lyft bort köttet från grillen när det har nått en innertemperatur på omkring 63 grader Låt det vila en kvart inslaget i aluminiumfolie. Skär sedan upp köttet i skivor, cirka en halv centimeter tjocka. Köttet behöver inte vara särskilt varmt när det serveras. Entrecote kan med fördel vara rosa och fast, men stekgraden bestämmer förstås var och en. Rester av köttet kan strimlas och användas i en god sallad. 3.5.3208

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.