6 Timmar
Tillagningstid 1 Timme 30 Minuter Total tid 7 Timmar 30 Minuter Portioner: 7 Ingredienser Det här är en medelstark rub som passar till alla typer av kött. Den som vill ha hetare karaktär kan tillsätta ½ msk chiliflakes. 1–1½ kg entrecote i bit Rub Kansas style ¾ msk salt 1 tsk strösocker 1 msk hela korianderfrön 1 msk hela gula senapsfrön 1 msk hela svartpepparkorn 1 msk milt paprikapulver 2 vitlöksklyftor Instruktioner Stöt alla ingredienser i en mortel. Klappa köttet runtom med kryddröran. Låt stå 4–12 timmar i kylen före tillagning. Blanda rubben och gnid in köttet med den. Låt stå och dra en halvtimme eller mer. Grilla köttet i en klotgrill eller annan grill med lock cirka 1 ½ timme på låg, indirekt värme. Stick in en termometer i köttet. Tiden kan variera mycket beroende på köttets tjocklek och grillens temperatur. Den långa tiden gör att det blir fin stekyta till slut. Lyft bort köttet från grillen när det har nått en innertemperatur på omkring 63 grader Låt det vila en kvart inslaget i aluminiumfolie. Skär sedan upp köttet i skivor, cirka en halv centimeter tjocka. Köttet behöver inte vara särskilt varmt när det serveras. Entrecote kan med fördel vara rosa och fast, men stekgraden bestämmer förstås var och en. Rester av köttet kan strimlas och användas i en god sallad. 3.5.3208
Helgrilladentrecote. Tag en fin entrecote i bit, pensla den med olivolja, salta & peppra. Lägg entrecoten på gallret över briketterna, grilla tills du fått en en fin färg
En av köttbitarna vi köpte var en hel entrecote som fick åka på grillen idag. Vi har börjat att åka till City gross en gång i månaden för att handla upp oss på kött och fylla frysen med
En lyxigare variant av pastasås tillsammans med strimlad entrecote. Hur som helst är kombinationen med alla smaker helt underbar i denna maträtt som inte heller är särskilt svårlagad eller tar lång tid att tillaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.