Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Att baka med surdeg kan verka komplicerat och svårt, men det är egentligen bara mjöl, vatten och lite kärlek (och kanske ett par tekniska detaljer till) som behövs
Självklart lyckades jag vid enstaka tillfällen, men när det kom till att finna det där ultimata receptet som resulterade i "wonder cookies" varje gång så var jag långt ifrån att ha löst min gåta
Från att ha friterat blöta och mjuka pommes har han nu, efter att ha bläddrat i sin bibel från föregående inlägg, lärt sig att fritera tunna, krispiga potatischips som är helt underbara att sitta och knapra på till kött, sås eller bara som de är
Jag följer det inte alltid till punkt och pricka, men det är bra att ha något att utgå ifrån. I burken har jag sällan mer än några hundra gram, det räcker till att sätta igång två omgångar bröd och så finns det lagom mycket kvar för attatt mata surdegen igen
Lägg hönan i kallt vatten och salt. Utan lock kommer vattnetatt reduceras och smaken blir starkare. Bindväv kommer att omvandlas till gelatin och den smakrika märgen kryddar buljongen
Jag gjorde den senast straxt före jul för att Eyvind önskade så, dessutom passade det bra då jag klumpat till det och hamnat i en knipa som jag svårligen skulle kunnat ha ta mig ur om det inte vore för just en chiligratinerad hummer
Nu börjar det närma sig den varma goa tiden då det är dags att byta till sommarsovsäck. Det innebär också att det ställs andra krav på maten man har med sig på paddelturerna
Konstenatt göra en riktig kladdkaka ligger i att ta ut den ur ugnen vid rätt tillfälle. Ofta tycker man att kakan ser lite väl kladdig ut och låter den stå i ugnen några minuter till, och vips var det inte längre någon kladdkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.