Denna gång smaksatte jag frostingen med vaniljessens och färgade med gul hushållsfärg. Jag ser på fyllningar som en överraskning, man ser vilken tårta man blir bjuden på men vad som döljer sig under ytan, det är jag alltid nyfiken på
Det är också ursprungsmetoden för att framställa jästa degar och i detta inlägg ska jag försöka på ett enkelt sätt beskriva fördelarna med att baka med surdeg och beskriva hur man startar en
Ibland satt jag och min lika bakintresserade fader tillsammans och spånade på en ingrediens eller teknik som kunde vara avgörande för just den där "chewiness-konsistensen" som vi var ute efter
Då luktar det som när man är på sommarsemester i Grekland och går längs med hamnpromenaden och ska välja restaurang för aftonen, och alla dofter från de olika köken blandas och når en med kvällsvinden
Då kan man torkaden och göra små surdegskex som man kan spara länge, länge. Den dör inte om den skulle stå längre än så, men den kan gå lite överstyr och bli alltför sur till exempel, och då är det inte säkert attden beter sig som man vill den dag man ska baka
Allt beror på äggets storlek, spisens effektivitet, mängdenvatten osv. Lägg ner en tesked i kastrullen när du kokar så slipper du att ägget spricker, eller om det redan har en spricka så läcker inget ut från ägget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.