Vi testade febrilt med både det ena och det andra, och visst blev resultaten bra, men ett annat problem uppenbarade sig och blev allt mer tydligt för mig
Små röda lökar skalades (efter ett par minuter i kokande vatten är de lätta att skala, prova. Min man däremot, lite sen i starten, lyckades trots snöstormen och lätt feber klara uppkörningen igår vilket givetvis föranledde stor beundran och beröm från min sida
Ibland behöver man upprepa processen mata/hälla ut/mata några gånger innan den blir sig själv igen. Jag följer det inte alltid till punkt och pricka, men det är bra att ha något att utgå ifrån
För er som trodde ni skulle få tips om hur man bäst kokar själva ägget så kan jag med mångårig erfarenhet säga att där är det svårt att komma med generella riktlinjer
Lägg hönan i kallt vatten och salt. Utan lock kommer vattnetatt reduceras och smaken blir starkare. Bindväv kommer att omvandlas till gelatin och den smakrika märgen kryddar buljongen
En otroligt intressant tanke, men inte något att gräva djupare i nu, säger ledaren för dialogkursen och vänder istället till skillnader mellan dialog och debatt genom att citera Pulp Fiction
Konstenatt göra en riktig kladdkaka ligger i att ta ut den ur ugnen vid rätt tillfälle. Ofta tycker man att kakan ser lite väl kladdig ut och låter den stå i ugnen några minuter till, och vips var det inte längre någon kladdkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.