B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Han ville ha oxfilé och potatisgratäng så det fick det bli. Oxfilén blev helt underbart god, alla i familjen gillar den blodig så det är inte många minuter vi kör på varje sida
Oxfilé. Krydda med salt o svartpeppar. Dekorera med ett salladsblad, gurka och tomat. 550 g oxfilé. 1Potatisgratäng1 kg mjölig potatis 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 5 dl vispgrädde 2,5 dl riven ost salt svartpeppar vitlökspeppar grillkrydda cayennepeppar 1-2 msk Olivolja. 1Portvinssås6 msk smör 2-3 msk scharlottenlök, finhackad 0,5 tsk vitpeppar, grovkrossad 3 msk vetemjöl 3 dl red port vin 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1,5 msk kinesisk soja 3 msk kalvfond Salt efter tyckePotatisgratäng. Putsa och skiva i 4 lika bitar som steks i rikligt med smör och även lite matolja, 3-4 minuter på varje sida
Bind om oxfilénmed steksnöre några varv så att den får en jämn, rund form. Oxfilé. Potatisgratängmed karljohanssvampDenna läckra gratäng kan göras i förväg och värmas hel eller i snygga bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.