Oxfilé med potatisgratäng och kantarell/cognacsås!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Oxfilé med potatisgratäng och kantarell/cognacsås!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk kalvfond

Beskrivning

    Oxfilén stekte jag först i brynt smör så den fick fin färg. Under tiden så öste jag med smör på den så att den inte blev torr. Jag la den sen i en ugnsform och stekte den klar i ugnen. Jag använde en kött-termometer då jag ville ha den well done men inte överstekt. Den blev mör och så god!

    Såsen:

    Stek bort allt vatten från kantarellerna. Klicka i smör och 2 hackade scharlottenlökar och stek en liten stund. Häll på 3 dl grädde, 1,5 msk kalvfond, salt och peppar och cognac. Låt allt puttra ihop några minuter.

    Jag serverade med potatisgratäng och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.