Koktai lättsaltat vatten till de är lagom al dente och serverade med en snabbt ihoprörd chevrékräm. Borsta av rödbetorna och lägg dem i en kastrull, full med vatten till det täcker
Helst så vill man äta dem utan att tillreda för mycket men koktarödbetor med en god dijonsenapsvinegrette och mild nyskördad Bjärelök är fantastiskt gott
Rödbetor är en storfavorit den här årstiden. Åh vilka underbara rotsaker det finns nu. Nackdelen med rödbetor är ju att de färgar av sig på händerna när man försöker skala dem
Klyfta rödbetorna och lägg upp dem på ett uppläggningsfat. Lika vacker som god. Skivarödbetorna och varva med skivade tomater och häll över vitlöksgrässåsen
Så att har kommer ytterligare en rätt med rödbetor. Januari håller på att suga musten ur mig. Till Vera och Allan gjorde jag en liten sallad med bönor och rödbetor som jag smaksatte med sumac, oregano, mynta och olivolja
Att äta mer grönt ligger helt klart itiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspireratill ett grönare liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.