Kokta i lättsaltat vatten till de är lagom al dente och serverade med en snabbt ihoprörd chevrékräm. Borsta av rödbetorna och lägg dem i en kastrull, full med vatten till det täcker
Helst så vill man äta dem utan att tillreda för mycket men koktarödbetor med en god dijonsenapsvinegrette och mild nyskördad Bjärelök är fantastiskt gott
Även om det skördats rödbetor ända sedan i juli så smakar det fortfarande nykommet, vi äter koktarödbetor minst en gång i veckan, det är underbart gott
Så att har kommer ytterligare en rätt med rödbetor. Till Vera och Allan gjorde jag en liten sallad med bönor och rödbetor som jag smaksatte med sumac, oregano, mynta och olivolja
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.