Tillagning kokt torsk. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen av ölet runt om. Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen
Dillkött är en riktig klassiker som smakar fantastiskt gott. En av mina favoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället
Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen runt om. Härlig porterstek med Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök
Servera med såsen och kokt potatis eller potatispuré. kokt torsk,. 2,5dl vispgräddesalt / vitpeppar5 kokta ägg. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. 5 kokta ägg
Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme
Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen runt om. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Kokta ärtor och gelé är också gott därtill. Nej vad säger ni om lite mat på vädergnället, en värmande porterstek på vildsvinskött kan väl sitta bra som plåster på såren
Efter en midsommarhelg är jag nog inte ensam om att ha kokt färskpotatis över i kylen. Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.