Servera det koktahönset tillsammans med dill- eller currysås till kokt ris av valfritt slag. Mmm… kalops, pepparrotkött och kokthöns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid
Servera med ris eller potatis. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället. Sila av buljongen, spara kokvattnet och kycklingen
Servera med ris eller pasta, sallad ellerkokta grönsaker. Jag hade rätt så mycket av koktkyckling över från gårdagens matlagning som jag tänkte jag kunde använda till dagens middag
Koka hönan med löken,moroten,buljongtärningarna samt vitpeppar ca2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter och glöm inte att skumma av efter några minuter. 1 höna alt 1 kyckling. 1-2 hönsbuljongtärningar. 1 höna alt 1 kyckling 1 gul lök 1 morot 1-2 hönsbuljongtärningar Salt 5 vitpepparkorn Till såsen 3 dl grädde 1 tsk socker Vetemjöl till redning ½ dl curry Smör 7 dl buljong (från koket, här får man ta så det blir efter eget tycke)
Koka hönan med löken,moroten,buljongtärningarna samt vitpeppar ca2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter och glöm inte att skumma av efter några minuter. 1 höna alt 1 kyckling. 1-2 hönsbuljongtärningar
Köttet passar utmärkt i en soppa, pasta eller sallad. I det här fallet använde jag mig av fonden direkt och kokade en currysås till den koktakycklingen
Ska nog ta med mig fröken A och dra mig ut i skogen och leta kantareller. Koka på svag värme ett par minuter och smaka av med salt och ev lite mer hönsbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.