Man kan göra den i rund form med och skära i tårtbitar. Nu svämmar våra vinbärsbuskar över av vinbär. Så igår bakade jag denna kladdigt goda vinbärskaka
Du kan även göra den med röda vinbär eller blåbär. Kokos och svarta vinbär är gott ihop. 75 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 2 dl svarta vinbär 1 dl kokosflakes. 2 dl svarta vinbär
Inga artificiella färger, smaker eller konserveringsmedel, bara helt underbar frukt och den mängd extra sötma som du väljer (behövs bara om du använder lite sura bär- eller fruktsorter)
Med en klick grädde så säger jag mums. Gjorde en urgod hallon/rödavinbärs kaka. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med filmjölken
Receptet finns även med i boken Sött från förr (just nu på Rea – hurra. Dessa helt fantastiskt saftiga och goda små kokosrutor kommer från ett gammalt släktrecept som jag hittat i min morfars mors sparade anteckningsbok
Känn med en tandpetare om den är klar. Häll hälften av grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält. Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm
Idag vill jag hylla kokoset med denna grymma kokoskaka. Bottnen är en ganska neutral mjuk kaka med mandelmjöl och kokos, som är toppat med en härlig choklad- och kokosmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.