Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Tanken är sen att man ska dela botten (om man gör den i långpanna) i två delar och breda på smörkrämen på ena delen och sen lägga på den andra och garnera med grädde och frukt/bär
Låt tårtan stå i kylen tills det är dags för servering. Ta fram förpackningen med matfett. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen
Ta bort skålen från värmen, vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Sätt skålen över vattenbadet och värm tills alla sockerkristaller har smält
När vi kom hem så mumsade vi på denna fantastiskt goda tårtan som blev årets skolavslutningstårta, en favorit hos mig och enkel att göra som med fördel går att göra om man är väldigt många på ett kalas/fest
Lite bilder från gårdagens kaffekalas, med kakor av choklad och tårta, där jag försökte efterlikna Frödinge Schwarzwaldtårta, som är favoriten, fast med egen liten touch
Schwartzwaldstårta är en av mina favoriter, enkel men ändå så god. Dessutom är det perfekt att göra om man har hasselnötter kvar efter jul och dessutom ett gäng äggvitor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.