Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Koka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10-15 minuter. 5 st potatis
Servera med kokt potatis, gröna ärter och vit sås – som faktiskt också finns färdig numera, bara att blanda med mjölk och låta sjuda några minuter på spisen
Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Koka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10-15 minuter. 5 st potatis. 5 st potatis 2 st morötter 1 st palsternacka 1 bitar rotselleri 1 st purjolök persilja klippt Det här behövs för ca 4 port
Skiva rödkålen tunt. Fräs den i en gryta med olivolja. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar. Låt den fräsa i ca 10-15 minuter tills den blir glansig
den får inte koka, men ska tjockna påtagligt. Mandeltårta pånytt sätt. Nej, för att vi skulle sitta och planera på jobbet, och jag hade lovat att ordna något gott till fikapausen
Servera kokta bönor, broccoli, blomkål eller andra grönsaker till och potatis eller kokt ris. Fyll färsen i formen och lägg resten av matfettet ovanpå i klickar
Skär blomkålen i buketter och koka mjuk i saltat vatten. Lägg tillbaks buketterna i kastrullen och mixa med stavmixer eller pressa dem genom en potatispress
Detta är något jag ofta bjuder på när vänner kommer på besök, alltid lika populärt. Lägg i Panengmixen, och ha i 1-2 dl vatten, beoende på hur krämig sås du vill ha. 1 påse Paneng spicemix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.