Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Låt svälla 15 minuter. Häll upp på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och tryck/ kavla ut tunt och jämt
Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare med kniven monterad. Det går också bra att nypa ihop degen med fingrarna, se bara till att inte arbeta den för mycket, då riskerar kakorna att bli sega istället för frasiga
Man kan ju inte bara äta sötsaker… sägs det. Vill man då baka något gott till julen ändå så kan jag rekommendera att baka knäckebröd, det är superenkelt och man kan toppa det med lite vad man vill
Om man gillar nötter och knapriga kex måste man nästan baka de här. De är så lätta att göra att det nästan är löjligt och alldeles sjukt goda till starka ostar och te
½ jäst. 14 dl vatten. 12 msk olja. 11 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket). 11 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill)
Jag har länge dragit mig för att baka knäckebröd. Verkar så kladdigt med rågmjöl och kavel…. Men gör fröknäcke bakat med majsmjöl så slipper man den kladdiga rågdegen