Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gjorde även dessa på jobbet för att mina kollegor skulle kunna smaska i sig dom på julfikat
Koka upp och låt koka till en ljusbrun karamell på medelhög värme. Snygga röda knäckäpplen blir det om man droppar i ett par droppar röd hushållsfärg i kanderingskaramellen precis när den är färdigkokt
Trä äpplena på varsin grillpinne, eller skörda med en liten kvist kvar att hålla i. Snygga röda knäckäpplen blir det om man droppar i ett par droppar röd hushållsfärg i kanderingskaramellen precis när den är färdigkokt
4 röda svenska äpplen (ex Ingrid Marie)2 dl strösocker1 msk glykos1 dl vattenröd hushållsfärg4 träpinnar, 10 - 15 cmdekoreringsströssel eller kokosEn digitaltermometer är ett måste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.