Muffinsarna är perfekta nu på hösten när de svenska äpplena är så goda. Det är det ljusa muscovadosockret som ger muffinsarna den goda, lite knäckiga-kola smaken
Den är dock rätt söt, så man får parera detta genom att använda riktigt syrliga äpplen. Om man på hösten har trädgården full av äpplen som är så sådär sura så att man inte kan låta bli att grimasera, så är det med andra ord ett gyllene tillfälle att göra något av dem
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Skala under tiden 4-5 äpplen, gärna lite hårda och syrliga, och skär dem i tunna klyftor. Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara
Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås. Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen
Det finns mycket gott man kan göra av äpplen. Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Skala och hacka äpplena i smala skivor, lämna kärnhusen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.