Till välgörenhetsinsamlingen gjorde även ungdomarna kanderadeäpplen. Stick under tiden pinnar i äpplena och plocka fram ett bakplåtspapper där du kan ställa äpplen att torka och svalna
Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem. Stick in blompinnarna i äpplena. Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen
Är det något som vi båda förknippar med besök på julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn så är det de där knäckiga, sockersöta, knallröda, kanderadeäpplena på pinne
När sockerblandningen fått en gyllene färg så kan du ta ett äpple och doppa ner det i socker-röran och vända runt det lite ställ sedan äpplet på bakplåtspapper för att torka, - alternativt att du ställer äpplet där först för att sedan hälla över sockret över äpplet med hjälp av en sked
Men jag kallar det Candy Apples eftersom de är gjorda med en mix från USA, ett knallrött socker som blandas med vatten och kokas till en karamell och sedan rullas äpplena i det och när de stelnat är det bara att äta upp
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Då är det viktigt att du rör om glassen minst tre-fyra gånger i timmen. Karamelliserade äpplen. äpplen. Kör in i ugnen ca 10-15 minuter. 4 äpplen ( medelstora). 4 äpplen ( medelstora)
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Skölj och skala äpplena och sedan dela dem i halvor. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.