Idag testade jag att göra risàlamalta utan risgryn och det är svårt att avgöra om det är ris eller inte i den eftersom keso-kornen nästan känns som välkokta risgryn
Ris a laMaltapåjulafton är ett måste. Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus
Väl tillbaka var det en massa god mat, Kalle Anka på tv och så en massa klappar som sagt. Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Vispa grädden och blanda med risgrynsgröt, socker och vaniljsocker. risgrynsgröt. Fördelarisgrädden i små glas eller koppar toppa sedan med apelsin- och hallonsalladen precis före serveringen
Detta lagade jag till för några dagar sedan – lite juligt kanske men ack så gott. Jag gjorde min saftsås genom att värma hallon med lite ICA Stevia strö och sedan mixa dem med mixerstaven – mums
Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.