Hans Kokbok

Hans Kokbok

Omelett rätt och slätt

Omelett rätt och slätt

Ingredienser Portioner. 4 6 ägg 1 dl mjölk salt och peppar 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Nubbesallad

Nubbesallad

Ingredienser Portioner. 4 1 burk matjessill (à 200 g) 1/2 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar 1/2 liten finhackad rödlök 1/2 dl hackad purjolök 2 msk finhackad dill 3 kokta potatisar 2 hackade hårdkokta ägg peppar ev salt Till servering kavring eller knäckebröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Gubbröra

Gubbröra

Många gör gubbröran med ansjovis, men jag gör den med matjesill. Gubbröran är en riktig klassiker och idag serverades den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar
Rostbiff

Rostbiff

Sätt ugnen på 200 grader och gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin. Sätt in den på ett galler i ugnen
Tunnbrödsrulle med rökt kalkon

Tunnbrödsrulle med rökt kalkon

Blanda philadelphiaosten med basilika, salt och peppar. Bred den över hälften av tunnbröden. Lägg på sallatsblad, kalkonbröst och rulla ihop
Kalvdans med hjortronsylt

Kalvdans med hjortronsylt

Får du tag på lite komjölk av första, andra eller tredje mjölkningen så passa på att ta chansen. Det här är ett av naturens många små fenomen
Rotmos

Rotmos

1. Skala rotsakerna och skär dem i bitar. 2. Koka upp vatten,läggspad eller buljong,salt och pepparkorn. Lägg i kål-och morotsbitarna
Krämig morotspasta

Krämig morotspasta

400 g pasta 6 morötter 4 klyfta vitlök 2 msk smör 1 dl tomatpuré 1 dl grädde 1 dl pastavatten 2 msk soja 1 förp mozzarellaost (bollar eller annan ost du gillar, exempelvis riven parmesan) chiliflakes olivolja
COLESLAW

COLESLAW

Världens enklaste och jätte goda coleslaw, den går på. nolltid att fixa ihop. Detta behöver du. 4-6 personer