Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljus variant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
50 g ljus choklad. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten
Jag har massor av färdigplockade vinbär kvar i frysen från tidigare iår. De bör inte ligga hur länge som helst, men nu äntligen har jag hittat ett riktigt bra kakrecept där jag kan använda dem
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljuskladdkaka med smak av citron, kokos och blåbär
LJUSKLADDKAKA. Låt kladdkakan kallna i formen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av 1 citron, 200 g vit, hackad choklad eller 200 g mörk, hackad choklad
PROTEINRIK KLADDKAKA - DUKAN FRÅN FAS 2 2 ägg1 msk mjölkpulver 2 påsar proteinshake ( 1 vanilj och en chokladsmak)1 msk kvarg1/4 tsk bakpulver2 tsk fettreducerat kakao3 msk flytande sötningsmedelchokladaromVispa ägg och sötningsmedel. Grädda i 180 grader ca 8-9 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Något gott till mello-finalen måste man ju självklart ha och då kanske denna vita chokladkladdkaka med citrongrädde kan vara något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.