Rör sedan ihop det med äggsmeten. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Koka i 1 timme och 30 minuter, burken ska vara täckt med vatten hela tiden. Häll i en form med bakplåtspapper (20x30cm) och grädda mitt i ugnen i 20 min
Tänk att ibland har man bara ett sådant begär efter choklad, som ni kanske förstår så föredrar jag kladdigabrownies eller kanske en chokladmousse framför en ren chokladkaka
Anledningen till att den fick vila längre än planerat var faktiskt för att den blev ännu bättre och kladdigare än jag trodde att den skulle bli, men den behövde helt enkelt någr timmar i kylen för att sätta sig ordentligt och få den där chokladfudgekonsistensen jag älskar så mycket
Jättegoda att servera med en klick vispad grädde och bär - t ex röda vinbär (har en galet stor buske i trädgården fullt med röda och stora bär – perfekt att använda till efterrätter
Kladdiga cheesecake browniesmed Cloetta Center. Dessa kakor blev gudomligt goda & ja framför allt inte LCHF som jag för det mesta lever och lagar/bakar efter, men det har ni nog redan förstått
Täck formen med smörat bakplåtspapper och låt det hänga lite över kanterna på formen. Knäck äggen i en liten skål ett och ett, och vispa ner dem i grytan med chokladsmeten
Själv sitter jag inne och tycker att det är ganska mysigt… Brasan är tänd, värmeljusen är framme och snart är det dags för en kopp med något varmt att dricka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.