Tina smördegen. Finhacka purjolök, bambuskott och vitlök. Med finhacka menas *fint*. Bryn ovan i hälften av matfettet, sänk värmen och låt mjukna i fem minuter
Detta är minvariant på kinesiska vårrullar. Stek alltingi omgångar i en het wokpanna med olja. Häll upp det du stekt i en bunke som du rör om noga i så allt blandas
Alla tre dumplingsfyllningarnatillagas på samma sätt. Alla ingredienser förutom degplattorna grovhackas och mixasi en matberedare tillgrov/finfördeladkonsistens
Pappa bjöd på sin goda kinesiskafläskfilégryta i fredags och det var supergott som vanligt. Han har sina säkra kort som han gärna återkommer till och vi klagar verkligeninte
Degen får inte vara för klibbig. Knåda ut degen till en rulle och skär i små cylindrar. Fyllning. Blanda sedan kålen med köttet och rör därefter i resten av ingredienserna, tillsätt saltet sist
Skär kinesisk kale ibitar. Smaka av med salt och servera med ris. Hetta upp en stekpanna med oljan, vitlöken, chili och fräs 10 sekunder. Lägg ikinesiska kale och stek den ca 1 minut. Tillsättmakrill, sojan, fisksåsen, sockret och stek ca 2 minuter. 220 g makrilli burk. 400 g kinesiska kale. 3 röda chili. 2 klyftor vitlök. 1 msk fisksås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.