Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg salladskål 3/4 dl salt 2 msk chilipeppar (torkat pulver) 1 1/2 msk asiatisk fisksås 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk riven ingefära 2 dl finhackad purjolök 2 tsk strösocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi
4-5 medelstora pressade vitlöksklyftor. 2-6 msk chilipulver, vi använde pulver från egenodlade chilis som vi torkade själv. 4-5 medelstora pressade vitlöksklyftor. 2-6 msk chilipulver, vi använde pulver från egenodlade chilis som vi torkade själv
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Men jag gör min Mak Kimchi som jag vill ha den rent smakmässigt. Ingredienser till Mak Kimchi. Kimchi är ju en helig Koreansk rätt, asiens surkål #1. • 2-3tsk riven ingefära. • 1-2msk pressad vitlök. • 2-3tsk socker (Helgerån enligt vissa, men jag gillar lite sötma som balans). • 2-3msk fisksås (Umami. • 4-5msk Koreansk chili (Gochugaru). • 3-5 vårlökar skurna i samma storlek som rättikan. Låt stå 1-5 dagar, eller tills du har den smak du vill ha. 2018-03-13 @ 19. 2-3tsk riven ingefära. 1-2msk pressad vitlök. 2-3tsk socker (Helgerån enligt vissa, men jag gillar lite sötma som balans). 2-3msk fisksås (Umami. 4-5msk Koreansk chili. 3-5 vårlökar skurna i samma storlek som rättikan
Kimchi Fried Rice är ett bra sätt att ta vara på överblivet ris, men det ska helst vara ris av den japanska eller koreanska sorten, Om du har överblivet långkornigt ris rekommenderar jag att du gör en Nasi Goreng i stället
Grovhacka kimchin, lägg den i pannan och låt steka med löken i några minuter. Tillsätt sedan ris, edamame, kimchispad, soja, sesamolja och sesamfrön och låt steka under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.