Fräs ett par minuter tillsammans med spiskummin och curry. KikärtsgrytamedIndiska smaker 4 port1 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk olja/smör2 tsk spiskummin2 tsk curry1 pkt passerade tomater11/2 dl grädde1dl vatten5 dl hemkokta kikärter eller (ca 1 1/2 burk)2-3 nävar färskbladspenat1 tsk saltnymalen pepparSkala och hacka löken. Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar KikärtsgrytamedIndiska smaker 4 port
Krossa fröna grovt i en mortel och blanda samman med de övriga kryddorna. Inte för att det varit dåligt väder idag, tvärt om så har vi välsignats med solsken och blå himmel, men något strandväder har det inte varit
Helt okej med tanke på att det var väldigt många ingredienser i grytan. Slå en skvätt olja i en stor och tjockbottnad gryta och släng i de rostade kryddorna och den hackade löken
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Smaka av med mer kryddor. Grytan kryddade jag med srirachasås (se bild på flaskan längre ner) och för att hålla ihop smakerna kryddade jag även vitkålen med samma starka sås
Idén med en crock-pot är att man kan förbereda middagen på morgonen innan man går ut och sedan komma hem till en varm färdig middag lagad från grunden, så att man slipper stå och svänga ihop något snabbt när man är så hungrig att magen skriker
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (eller annat gryn) 1 gul lök 380 g kikärter 400 ml kokosmjölk 4 tomater Att ha hemma 1 msk olja 1 msk curry 1 tsk spiskummin 1 vitlöksklyfta 1/2 msk majsstärkelse salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.